The dark side: Оръжейник обжалва присъда  

26 октомври, 2006

Състав на Окръжния съд в Стара Загора отложи за 22 ноември въззивното дело по жалбата на 47-годишния Румян Топалов от Казанлък.
Топалов обжалва наложената му от състав на Районния съд в Казанлък присъда от две години "лишаване от свобода", ефективно, на следваща инстанция - Окръжен съд.
Срещу Топалов е повдигнато обвинение за производство на оръжие. Обвинението на Районната прокуратура в Казанлък е по член 337, алинея 3 от Наказателния кодекс.
Делото се отложи, след като Топалов се яви в съдебна зала без адвокат и поиска правна защита за следващото заседание. По време на заседанието стана ясно, че досегашният адвокат на подсъдимия вече не упражнява адвокатска дейност, тъй като е вписан в регистрите като частен съдебен изпълнител и е нужно Топалов да си ангажира нов адвокат.
Заедно с Топалов в съда се яви и Лалчо Драголов, който е с постановена присъда от Казанлъшкия районен съд "пробация" по същото дело.
Двамата бяха заловени по време на акция на антимафиотите през август, миналата година, при която бяха разбити четири незаконно работещи оръжейници в Казанлъшко.
Другите двама, които бяха задържани при акцията - на 42 и 61 г. бяха освободени по-късно. По време на претърсванията полицаите иззеха пет автомата "Калашников" от калибър 5,56 мм и четири автомата "Калашников" в процес на изработка. Открити бяха две карабини, десет пистолета "Байкал" и 14 заглушителя за оръжия. Иззети бяха и над 350 патрона.

Светла Тенева
darik.net

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.