“Кинтекс” търси нови пазари в Африка и Азия  

10 октомври, 2006

Фирма "Кинтекс", специализирана в търговията със специална продукция и оръжия, се стреми към нови пазари в Африка и Азия, съобщи шефът на компанията Антон Салджийски, цитиран от Investor.bg. Сред тях са Ангола ­ за готови изделия, Либия ­ за резервни части и Виетнам.
По думите му не се предвижда преструктуриране на компанията, която работи основно с Русия, Украйна и Беларус. Приоритетни пазари са също Индия и Алжир, обаче Индия е направила рекламация за доставки на изделия от минали години и за решаването на този въпрос е необходимо много време. През миналата година износът за Индия е бил 12 млн. долара, а през 2006 г. ­ само 2 млн. долара. Амбицията на дружеството е да се достигне обем от поне 10 млн. долара.
Тази година износът за Алжир пък е бил за 22 млн. долара, като очакванията на ръководството са през 2007 г. той да се запази за над 20 млн. долара.
Друга оръжейна фирма ­ "ВМЗ ­ Сопот" пък планира производството от титан на 15 вида изделия за ортопедията ­ стави, шини, прешлени и др. В момента проблемът на пазара е, че тези изделия са основно от внос и на много високи цени, уточни шефът на дружеството Иван Иванов.
В момента МИЕ разработва нов вариант за раздържавяване на дружеството.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.