Запечатват магазини с оръжие за вота  

17 октомври, 2006

Два дни преди изборите ще бъдат запечатани всички оръжейни магазини, складове с взривове, химически отрови и други общоопасни средства. Мярката е, за да се ограничи използването и транспортирането на общоопасни средства в деня на вота, обясни шефът на столичната охранителна полиция комисар Георги Златков. 1933 полицаи ще са ангажирани пряко с охраната в изборния ден. За агитация в деня на вота ще се налагат глоби от 5000 лв. на физически и 10 000 лв. за юридически лица.

Илиана Динекова
standartnews.com


Без спецмерки по оръжейните магазини във Варна

Варненските оръжейни магазини останаха незапечатани, въпреки че подобни мерки бяха взети в София още от петък. Това показа проверка на “Позвънете Новини” в Областна дирекция на полицията (ОДП).
“До този момент нямам информация да има нареждане да бъдат затваряни оръжейните магазини във Варна. Магазините няма да бъдат запечатани. Ще бъдат запечатвани единствено складовете с взривоопасни вещества и взривни материали”, заяви говорителят на ОДП Калинка Пенчева следобед вчера.
МВР започна да запечатва всички складове и магазини за оръжие и пиротехнически средства, както и стрелбищата, съобщи в петък bTV. Според полицията мерките се вземат за подсигуряване на реда и спокойствието на гражданите в деня за размисъл и на самите избори.
Запечатани бяха и лабораториите с йонизиращо лъчение, където се произвеждат опасни химикали, отрови и торове, както и селскостопанските аптеки и складове.
900 служители варненската полиция ще бдят за нормалното протичане на изборите в морската столица. Освен полицаи от ОДП-Варна, в охраната на избирателните секции, на РИК, на превозването на изборните протоколи и други мероприятия във връзка с изборите, ще участват и служители на Регионален граничен сектор, Национална служба “Жандармерия” и Транспортна полиция.
За опазването на реда ще следят служители и на КАТ в ОДП - Варна, както и на СПООР - включително и водачите на служебни кучета с питомците си. Засиленото полицейско при-съствие ще бъде осъществено от увеличения брой полицейски екипи, които ще дават извънредни дежурства в предизборната нощ и в деня на изборите.
Със заповед на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил бе забранено ловуването на 22 октомври. При евентуално провеждане на втори тур от президентските избори забраната за лов остава в сила и за балотажа на 29 октомври.
21.10.06

То щото гаче ли, ако някой реши да саботира изборите, ще иде в последния ден да си купи оръжие и патрони...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.