Талибаните ползвали марихуната като оръжие  

21 октомври, 2006

Канадските военни срещнали неочакван и корав противник при борбата им срещу талибаните в Афганистан - огромни плантации марихуана, които са недостъпни, съобщи агенция Ройтерс.
Бойците на талибаните се укривали във високите няколко метра растения, след което откривали огън от засада срещу канадските патрули, оплака се генерал Рик Хилър. В отговор на това канадските бойци започнали също да замаскирват бронетранспортьорите си с трева.
Основният проблем с марихуаната била, че поемала голямо количество топлина. По този начин оборудваните с високотехнологични уреди военни части на антитерористичната коалицият в Афганистан, не могли да установят по топлината на тялото, дали някой талибан не се укрива в огромните плантации.
Всички опити на канадските войници да унищожат насажденията ударили на камък, оплака се ген. Хилър.
"Опитахме се да ги изгорим с фосфор, но не се получи. Пробвахме се и с нафта, но нищо не стана. Плантациите са буквално наводнени и огънят бързо изгасва", обясни канадският генерал.
Малкото успешно запалени плантации пък довели до масовото надрусване на канадските войници. "Повечето от тях бяха приети в лазарета с гадене и световъртеж", заяви отчаяно военният.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.