Българин шашна полицията на Ню Йорк с боен арсенал в апартамента си  

21 януари, 2008

Полицията на Ню Йорк откри в малък апартамент в квартал Бруклин истински боен арсенал, който се предполага, че принадлежи на 31-годишния Ивайло Иванов от България, съобщи в."Ню Йорк таймс". Иванов сам позвънил в полицията малко след полунощ в неделя с твърдение, че някой го е прострелял в ръката, но после признал в болницата, че сам се е гръмнал.
При огледа в апартамента били открити седем саморъчни бомби, 9-милиметров пистолет, пушка, арбалет със стрели, мачете, муниции, заглушител и няколко бронирани жилетки. Според вестника има данни, че Иванов е служил в Босна за американската армия и от 6 години живее на този адрес.
Апартаментът е собственост на Майкъл Клатс - преподавател и изследовател по въпросите на СПИН в Колумбийския университет, но според полицията той едва ли има нещо общо с оръжието.
Обитателите на сградата и на съседните два блока са били незабавно евакуирани и са чакали седем часа разрешение да се върнат в жилищата си.
Полицията проверява дали Иванов е свързан с терористична група, както и дали бомбите са били вече готови за използване. Полицейски източник посочва, че една от тях е била поставена във футболна топка.


Нашичкият Ивайло "Рамбо" Иванов, който впрочем е бивш снайперист на американската армия в Босна (и явно вече не е с ума си, щом както казват тръгнал да рисува свастики по синегогите), че се е издънил, това е едно на ръка и ще бъде подведен под отговорност за незаконно притежаване на оръжие (в Ню Йорк законът за оръжието е по-строг), бронежилетка и съобщаване на неверен инцидент.
Другото в статийката (за тероризма, за мафията) е дрън-дрън и търсене на сензации.

Ние обаче тука не оставаме по-назад:


26-годишен велинградчанин и негов родственик на 76 години са задържани в полицията по подозрение за извършването на взрив на улица във Велинград. При обиск, претърсвания и изземвания в двете жилища на задържаните спецполицаите открили марихуана, оръжие и боеприпаси. В жилището на 26-годишния Д.Д., освен 90 грама марихуана, в метален шкаф са открити 106 бойни и ловни патрона, както и оптически прибори. Във втората къща и прилежащите и стопански постройки, собственост на И.П., на 76 години, който е роднина на младежа, са намерени самоделен еднозаряден пистолет 16-ти калибър, вкладна цев за ловна пушка, 40 см. огнепроводен шнур, две метални кутии с барут и още 22 патрона от различен калибър и вид. И двамата заподозрени са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа. Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на задържането на младежа със 72 часа. Работата по случая продължава, заведени са полицейски производства.
Самоделно направения взрив е избухнал вчера около 03.45 часа на улица във Велинград. При взрива няма пострадали хора. Счупени са няколко стъкла от приземния етаж на близката къща.
За сега няма яснота за кого е бил предназначен взрива.

(Пистолет 16-ти калибър всъщност е рязана пушка.)
Та въпросът ми е кой ще излезе по-бързо от ареста - тукашните бандити (които може би още не са престъпници, а само се подготвят за такива) или хамериканецът с нашенско име?

_______ 2 денa по-късно _______
Засега американецът води по точки - съдът там определи $300 хил. гаранция, за нашите хубостници тук още се умува.

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Българин шашна полицията на Ню Йорк с боен арсенал в апартамента си

  • Анонимен
    22 януари, 2008 22:21  

    може да е истинска самоделка от кормило, мн са популярни из селата

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.