Big Fucking Gun е на пазара  

30 август, 2006

Скоро в някои он-лайн магазини ще може да се поръча за закупуване макет на футуристичното оръжие BFG, добре известно на болшинството поклонници на триизмерните фърст-пърсън-шутъри Doom и Quake.

Абревиатурата BFG, съгласно оригиналното описание, се разшифрова като "Big Fucking Gun" (няма да го превеждам заради СЕМ). Понастоящем съществуват и много други разшифровки, като например, "Big Fragging Gun", "Bullshit Forever Gun", "Big Fun Gun", "Big Fat Gun", "Blast Field Gun" и "Blast Field Generator". Във филма, снет по мотиви на играта Doom, оръжието фигурира под названието "Bio Force Gun".

По замисъла на разработчиците на Doom, BFG представлява метално мега-оръжие, стрелящо с кълбета от зелена плазма. Благодарение на огромната си мощност то е способно да неутрализира практически всеки персонаж в играта с един изстрел. По-точно, "смъртоносната сила" при пряко попадание се равнява на 100-800 точки, а при рикошет - 49-87 точки.

На сайта WickedCoolStuff.com вече се появи страница с описание на макета. Big Fucking Gun струва около $80, в комплект с поставката. Не бързайте да поръчвате обаче, защото все още не са готови поставките и заявки не се приемат засега.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.