The dark side: Емил Кюлев убит с изпилен пистолет  

30 октомври, 2005

Куршумите, пронизали в сряда банкера Емил Кюлев са били изстреляни от пистолет, чиито части са били изпилени, за да не оставят никакви следи. Това е една от причините да не е установена още марката на оръжието. То е било обработвано механично от стрелеца, вероятно с помощта на пила.

"Има интервенция от режещ инструмент по ударно-спусковият механизъм и по затвора на пистолета", казаха вчера експерти. По намерените 12 гилзи засега се съди, че оръжието е полуавтоматично, късоцевно и 9-милиметрово.
...
Повечето от куршумите попаднали в таблото на колата, два от тях покосили финансиста в главата и врата. Други четири били в тялото му. Почти всички проектили са намерени и са дадени за експертиза.

Труд
29.10.05

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ The dark side: Емил Кюлев убит с изпилен пистолет

  • Анонимен
    31 октомври, 2005 15:01  

    Vreme e jurnalistite da se poobrazovat otnosno orajeinata tematika, osobeno vzemaiki predvid broia na ubiistvata...pri takiva seriozni dela e redno izlianiata da sa konkretni i tehnicheski podplateni.Niama da e zle da se polzvat uslugite, v kachestvoto na konsultant na orajeini specove i dr., kogato policiata ne dava danni...Ne moje pistoletat da e izpilen, a moje nomerata mu da sa...Kato tozi fakt ne e predpostavka da ne moje da se ustanovi markata i modela mu!!!Niama da se vpuskam v poveche podrobnosti, tai kato temata e dosta obshirna, no ako iskat kolegite ot presata da zvuchat adekvatno, neka polojat malko uslilia...

  • Nasko Hristov
    31 октомври, 2005 17:39  

    Тъй като пистолетът не е намерен все още, не е ясно дали са му изтрити номерата. От намерените гилзи и проектили се заключава, че обработката явно е по УСМ на пистолета с цел не толкова да "не оставят никакви следи", както е писано, а следите да се минимизират и променят. Това естествено не може да стане само с пила, както предполага вестникарят.

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.