The dark side: Мафията поздрави Р. Петков с шести разстрел  

14 октомври, 2005

Наркобосът Райко Кръвта убит, столичен полицай ранен в центъра на Перник

Мафията поздрави новия вътрешен министър Румен Петков с шесто показно убийство в сряда вечерта. Този път наемници стреляха пред заведение в центъра на Перник и убиха 35-годишния местен наркобос Райко Василев ­ известен с прякора Райко Кръвта. Куршумите застигнаха и столичния полицай Николай К., който бил на метри от жертвата. Сержантът беше ранен в шията и цял ден вчера лекарите от "Пирогов" се бориха за живота му. Райко Кръвта издъхна на път за болницата, заради множеството огнестрелни рани.

Покушението станало в 21.20 часа в сряда на паркинга пред хотел "Струма". Местният наркобос Райко Кръвта, който преди години гравитирал около бившата групировка ВИС, излизал от заведение. 22-годишният сержант бил до него. Според непотвърдена информация двамата се познавали и вървели заедно. Хора от града дори говорят, че полицаят, който живее в Перник, но работи в София, е пазил Райко Кръвта в свободното си време. От МВР не потвърдиха тази информация и отказаха коментар по случая. Вътрешното министерство съобщи само, че сержантът скоро е бил назначен системата.
Неофициално обаче източници от полицията съобщиха, че серж. Николай К. работи в столичния КАТ и обикалял с паяците в София. Баща му Йордан също работел преди години в "Пътна полиция", но се преместил в Перник.

Първоначалната версия на РДВР ­ Перник сочи, че срещу двамата е стреляно с автомат със заглушител от преминаваща кола. Часове по-късно в града беше открит опожарен автомобил "Ауди", с който се предполага, че са се движели убийците. На мястото на покушението полицаите открили 10 гилзи. Оперативните данни сочат, че Райко Кръвта е един от големите наркоразпространители в югозападна България, както и "момче за мокри поръчки". Той се занимавал главно с разпространението на хероин.

През лятото Райко Кръвта и неговият авер Кръстьо Кръстето бяха арестувани в заведение "Елит" в Перник. Тогава в Райко Василев беше открит незаконен пистолет сръбско производство "Цървена звезда". След акцията стана ясно, че Райко Василев-Кръвта е променил имената си на Васил Арарски, заради множеството си криминални регистрации. Бандитът сменил общо три пъти името си с помощта на скандално известния плевенски съдия Валери Цветанов.
В прокуратурата в Перник срещу Райко Василев с мнение за съд са внесени две дознания за изготвяне на документи с невярно съдържание, за незаконно притежаване на оръжие и склоняване към лъжесвидетелство. Срещу Кръвта има и трето дознание за нанасяне на телесна повреда, което е върнато от прокуратурата за доразследване.

С убийството на Райко Кръвта труповете в актива на новото ръководство на МВР станаха седем и за нито едно от престъпленията няма ясно изградена версия или заподозрени. На 25 август бе разстрелян в Слънчев бряг един от най-големите мафиотски босове у нас ­ висаджията Георги Илиев. На 7 септември в "Мерцедес"-а си на "Петте кьошета" в София бе надупчен от куршуми палестинският наркотрафикант Махмуд (Мартин) Дойчев. На 20 септември във Варна екзекутираха адвоката Митко Димитров, станал медийно известен като защитник на мафията в региона. На 1 октомври убиха търговеца на камиони от Беларус Румен Юруков пред очите на 15-годишната му дъщеря. А на 10 октомври наемник разстреля висшата митничарка Шинка Манова и криминално проявения є шофьор.
Монитор
МИЛЕНА ОРОЗОВА
14.10.2005

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.