Руско тайно оръжие предизвикало “Катрина”  

28 септември, 2005

Сензационни твърдения на американския метеоролог Скот Стивънс пред в. “Поуст реджистър”

Технологията била разработена от СССР през 70-те години

Разрушителният ураган "Катрина", донесъл гибелта на над хиляда души в Ню Орлиънс, е предизвикан от тайно руско оръжие, твърди американският метеоролог Скот Стивънс, съобщиха телевизия "Фокс нюз" и излизащият в Айдахо Фолс в. "Поуст реджистър". Според Стивънс ураганът бил насочен към САЩ с разработено още в СССР "климатично" оръжие, основано на принципа на електромагнитния генератор.
В личния си интернет сайт Стивънс пише, че през 60-те и 70-те години СССР разработил технологии за промени на времето, които започнал да използва против САЩ през 1976 г. В интервю за "Поуст реджистър" Стивънс сочи, че по негови данни загадъчните смущения в късите радиовълни в последно време били доказателство за съществуването на "руска машина за контрол над времето".
Но метеорологът не е съвсем последователен в твърденията си. По данни на излизащия в Питсбърг, Пенсилвания, в. "Поуст газет" Стивънс казал, че "през 1976 г. руснаците са изобретили технология, предизвикваща буря, и в края на 80-те години са я продали най-малко на десет страни и организации". В интервюто за "Поуст реджистър", цитирано от "Фокс нюз", метеорологът вече твърди, че ураганът "Катрина" бил изкуствено предизвикан от японската мафия като възмездие за американската атомна бомбардировка над Хирошима преди 60 години.
На сайта на Стивънс има и трета версия за произхода на "Катрина". Метеорологът намеква, че пръст в катастрофата могат да имат американските власти. "Според моето скромно мнение "Катрина" е била на някакво равнище вътрешна работа.
Възможно планирана и осъществена от управляващия елит, не задължително от администрацията на Буш, но със знанието на някакви вътрешни елементи, за да се предизвикат изменения в американското общество", пише метеорологът. Той "доказва" хипотезата си с едновременния пробив на дигите в Ню Орлиънс, спирането на помпите, изключването на свързочните мрежи в зоната на бедствието и с други "примери" за изкуствения характер на катастрофата в южната част на САЩ. Стивънс дори обръща внимание на изявление на президента Джордж Буш, който при посещението си в пострадалия район каза, че зоната на бедствието "изглежда така, сякаш крайбрежието на Мексиканския залив е било унищожено от най-ужасното оръжие, което можем да си представим".
"Напълно съм съгласен с президента", пише метеорологът, който сега работи като водещ на предаването за прогнозите за времето в местен телевизионен канал - филиал на Ен би Си, в град Покатело, Аайдахо. По повод твърденията на Стивънс представител на телевизионния канал заявил, че метеорологът има право на лично мнение, което по никакъв начин на ангажира телевизията, където той работи.
Повечето учени и експерти, към които американските медии, цитирани от РИА "Новости", са се обърнали за коментар на твърденията на Стивънс, смятат хипотезата му за несериозна и за класически пример на параноидната теория на заговорите.
monitor.bg
24 Септември 2005

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.