Наркобанда крие автомати край фекалии  

05 април, 2008

Четири автомата “Калашников” с боеприпаси, 3 броя артилерийски гръмове със запалки и тръбно самоделно взривно устройство с огнепроводен шнур били открити в гориста местност до варненския Хлебозавод.
Сред вещите, маскирани до каса от риба, пълна с човешки екскременти, полицаи се натъкнали и на преправени лична карта и шофьорска книжка. Документите били на името на П. Д. П. (29 г.), но снимката е на Валентин Николинков Христов, известен още като Вальо Бандита.
Бандита, чието име се свързва с вече бивша мощна структура за разпространение на наркотици във Варна, бе задържан на 13 февруари след година издирване. Валентин е подсъдим по дело за изнудване на собственик на автомивка за над 9000 лв.
За бойния арсенал полицията получила сигнал от “съвестен гражданин”, каза вчера директорът на ОДП-Варна, комисар Димитър Димитров.
Засега не е ясно кога е било заровено оръжието, но цевите на автоматите били напълнени с ориз, за да се предпазят от корозия.

В други медии е цитиран шефът на полицията във Варна Димитър Димитров, че автоматите били "съхранявани професионално". Моите уважения към комисар Димитров, но като гледах снимката в едър план на един от автоматите в съботния "Труд" не ми се видя толкова добре поддържан - напротив, беше ръждив.
Обикновено в заводите у нас (за Китай не съм сигурен) за абсорбиране на влагата се използва силикагел. В домашни условия за същата цел се използват други подръчни материали, например ориз, така че "грижливо" и "грамотно" поддържан автомат - може би, но "професионално" - едва ли.
Ако цевта беше консервирана със смазка, ефектът може би щеше да е по-добър.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.