САЩ ни хвалят за борбата с тероризма  

02 май, 2007

През 2006 г. България е помогнала във войната срещу глобалния тероризъм с обучението на 27 иракски офицери в Националния военен университет във Велико Търново като част от мисията на НАТО. Тя продължава да поддържа и 150 души военен персонал в Афганистан. Това се казва за страната ни в доклада на Държавния департамент на САЩ за тероризма, публикувана преди дни във Вашингтон. На 312 страници той разглежда свързаните с тероризма събития и тенденции в света през 2006 г., като освен анализ и данни за големите световни региони се съдържат и подробни анализи на отделните държави.

На България също е посветена отделна глава като част от прегледа на ситуацията в Европа и Централна Азия. Според доклада в момента икономическите мерки срещу тероризма са сред най-важните стратегии на страната ни. Изтъква се, че освен общото си сътрудничество с американските служби за борба с тероризма, България участва особено активно и в дейности за проследяване и идентификация на финансови операции на терористи чрез своята Агенция за финансово разузнаване...

...Според американския доклад увеличил се е и глобалният риск от използването на оръжия за масово унищожение от страна на терористи.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.