The dark side: Бисери  

29 август, 2005

Открито е оръжието, с което беше застрелян шефът на ВАИ- Холдинг Георги Илиев в Слънчев бряг. Оръжието е малокалибрена пушка "флобер" и е открито в храстите около тенис-кортовете на хотел "Хризантема". Директорът на РДВР – Бургас генерал Красимир Петров съобщи, че има намерени важни веществени доказателства. Проверява се алибито на заподозрени за участието в убийството
Оръжието беше открито на четвъртия ден след убийството на шефа на ВАИ Холдинг Георги Илиев в курорта "Слънчев бряг". В храстите на тенискорта на хотел "Хризантема" бяха открити оптическия прицел и важни веществени доказателства - твърдят източници от разследващия екип. Повече от 3 часа продължи претърсването на зоната в спортния комплекс срещу "Буда бар".

БНТ
2005/8/29


...Убийството на Георги Илиев в четвъртък вечерта в Слънчев бряг много прилича на други две покушения - смъртоносното срещу Илия Павлов и неуспялото срещу Киро Японеца. По предварителни данни на МВР президентът на "ВАИ холдинг" е бил застрелян от снайперист с 22-милиметрова пушка "флобер".
На 7 март 2003 г. също снайперист улучи в сърцето Илия Павлов, а на 10 април т.г. Японеца беше прострелян в главата с малокалибрена пушка "флобер". Сега се работи по версия за връзка между убийството на Илиев и на Антон Милтенов-Клюна през юли в София, каза шефът на РДВР - Бургас, ген. Красимир Петров...
...След стрелбата целият курорт е бил блокиран от полицията. Свидетелите са задържани до 2 часа през нощта за разпит. Полицаите са прибрали записите от охранителните камери на бара. Криминалисти предполагат, че убиецът се криел в храстите край шосето, минаващо близо до заведението. Стрелецът едва ли е бил на повече от 100 метра - това е максималното разстояние, при което малокалибрената пушка може да произведе толкова прецизен изстрел.
В петък полицаи търсеха в храстите наоколо следи от снайпериста, който според ген. Красимир Петров е професионалист. Първоначално се смяташе, че стрелбата била с дебалансиран куршум, но най-вероятно куршумът се е пръснал, навлизайки в тялото, което е характерно за пушката "флобер". Това е било фатално заради близостта до сърцето...
ДНЕВНИК
2005/8/29


...Трети ден след убийството на шефа на ВАИ Холдинг МВР не е излязло с официална версия за атентата, няма и арестувани. Полицията разпитва основните босове по Черноморието. Проверява се следа, свързана с разпределението на територии, и кокаинова връзка в Испания. Георги Илиев беше убит в четвъртък вечерта със снайпер, докато разговарял по мобилния си телефон в своето заведение Буда бар в курорта Слънчев бряг. Дебалансираният куршум пронизал сърцето му и той издъхна минути след това на път за болницата.
Разследването досега лансира версията, че босът е застрелян от 200 м разстояние с флоберка с оптичен мерник, най-вероятно и с устройство за нощно виждане. Експерти определиха три вероятни посоки на смъртоносния изстрел. Все още не е открито нито оръжието на престъплението, нито гилзата. За познавачите на оръжия прецизна стрелба от такова разстояние с малокалибрено оръжие е почти абсурдна. Затова се предполага още, че е възможно килърът да е покосил Илиев от паркирал наблизо микробус. Тройната съдебномедицинска експертиза е потвърдила, че куршумът е влязъл в тялото под ъгъл.
ПАРИ
2005/8/29


Лекарите обаче само са констатирали смъртта му, като най-вероятно той е издъхнал около 30 секунди след прострелването. От Слънчев бряг трупът е откаран в бургаската морга, където веднага му е извършена аутопсия. По вида на открития в тялото му куршум специалистите са си направили извод, че килърът е стрелял с малокалибрено малоцевно оръжие - пушка тип "Флоберка" с калибър на цевта 22 мм.
МОНИТОР
2005/8/27

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.