"Атака" с проект за създаване на доброволчески отряди за защита  

03 август, 2005

“Евророма” недоумява кой създава етническо напрежение у нас

Коалиция “Атака” ще подготви законопроект са създаване на доброволчески отряди за защита на населението от криминални посегателства. Това съобщи заместник-председателят на групата Димитър Стоянов, цитиран от Дарик радио.

Идеята за закон за създаването на доброволчески отряди е провокирана от последните конфликти между българи и роми на различни места в страната и от абдикирането на държавата в тази ситуация, обясни Стоянов.

Във връзка с ескалацията на циганската престъпност “Атака” ще проведе анкети по всеки отделен случай на циганско насилие над българи, се казва в декларация на коалицията.

За Елин Пелин вече са заминали двамата депутати от “Атака” Павел Чернев и Георги Димитров, за да проверят на място последния случай на сбиване между българи и роми.

По думите на Димитър Стоянов тези инциденти са предимно от криминален характер, но доколкото става въпрос за криминално нападение над българи, осъществени само от цигани, проблемът се оказва и етнически.

Заместник-председателят на ПГ на “Атака” каза още, че ще се търси подкрепата на останалите парламентарни групи за прокарването на законопроекта, а най-вероятно доброволческите отряди ще бъдат само с униформа, но невъоръжени с огнестрелно оръжие.

Подобни граждански формирования действали в защита на гражданите и в САЩ, напомни Стоянов.

news.bg
03.08.2005

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.