Арсенал, Енергоремонт Холдинг, Берета Трейдинг с интерес към НИТИ  

20 април, 2008

Пет фирми са закупили документация за участие в търга за НИТИ ЕАД, гр. Казанлък, става ясно от съобщение на Агенция за приватизация. Предложени за продажба са 100% от капитала на НИТИ ЕАД, гр. Казанлък при начална тръжна цена 6,1 млн. лв. Стъпката на наддаване е 200 000 лв. Явният търг ще се проведе на 16 юни 2008 г. от 11 ч. в сградата на Агенция за приватизация.
Закупилите документация са “Енергоремонт - МК” ЕООД, София, 100% собственост на Енергоремонт Холдинг АД. Вероятно интересът на Енергоремонт е продиктуван от факта, че НИТИ ЕАД притежава електрическа централа.
Другите кандидати са Нити - Инженеринг ЕООД, гр. Казанлък, Берета Трейдинг ООД (свързана с ВИП Стрелбищен комплекс в София), Гама Инвест АД, София (с основен собственик собственика на Търговска банка Д), и Арсенал АД гр. Казанлък.
НИТИ ЕАД произвежда продукти с гражданско и военно предназначение, например ловно и спортно оръжие и боеприпаси за тях, сферични и високоенергийни барути, пиротехнически изделия и сигнални средства, специални средства за самозащита, противоградови ракети - единствен производител в България, касетъчни и конвенционални боеприпаси, противотанкови мини - в т.ч. кумулативни с неконтактен електронен взривател последно поколение, дистанционни взриватели и запалки, специална електроника и тренажорни системи, стрелково оръжие и други.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.