Нови интересни продукти от Taser International  

23 ноември, 2006

Taser International e световен лидер в сферата на производството и развитието на технологоии за самоотбрана, които не използват смъртоносна сила. Компанията разполага със собствено научно звено, което непрекъснато усъвършенства електропреносните системи Тейзър и внедрява технологията на Taser вълните в нови уникални продукти.

През 2002 година бе представен усъвършенстваният Taser X26 – уникално несмъртоносно средство за обезвреждане на агресивен нападател. С помощта на жици оръжието провежда електрически импулси – т.нар Тейзър вълни, които афектират функциите на нервната система, обездвижват и повалят засегнатия. Тейзър оръжията се наложиха на пазара и вече имат широк спектър на приложение както от граждани за самозащита, така и от силите на реда. Тейзърите се доказаха като идеалното средство за органите на реда при арестуване на заподозрени лица, за охранители на места за контрол (летища, кораби, самолети). Mасово навлязоха в полицейските подразделения на САЩ, Канада (най-вече патрулни отряди, пътна полиция), а вече и в Западна Европа – Великобритания, Холандия, Белгия, Франция.

Есента на 2006 година Taser International представи Taser Cam – познатият вече модел Taser X26, но с интегрирана към батерията камера. Продуктът предлага удачно решение на проблема с множеството несправедливи обвинения срещ полицаи в злоупотреби и неправомерна употреба на Тейзър. Дигиталната камера е интегрирана към пълнителя (батерията) на електропреносното оръжие. Подходяща е за всеки модел Х26, като новият пълнител с камерата просто заменя стандартния пълнител. Батерията е презареждаща се с капацитет петдесет 5-секундни цикъла. Камерата осигурява един час видео и аудио запис, снабдена е с USB система за изтегляне на информацията. Друг важен момент е наличието наинфрачервено осветяване за снимане в условия на слаба или дори никаква светлина.

Верни на традицията да служат на силите на реда, Taser International изобретиха специална релса за монтаж на електропреносно оръжие Тасер Х 26 към тактическа карабина. Това e още едно удобно решение, което предотврятява използването на смъртоносна сила и същевременно гарантира сигурността на служителите на закона. Комбинацията Тейзър и тактическа карабина е изключително удачна за армията и за специални операции с по-голям риск.
Най-новият продукт нa Taser International бе представен в края на октомври 2006 г. с търговското име Taser Net и представлява уникална система за наблюдение и контрол на охраняеми пространства и обекти. Системата действа независимо и ефикасно благодарение т. нар. Т-RAD модул – съчетание на две изключителни технологии - технологията на Тейзър вълните за мускулно блокиране и инфраред система за заснемане на картина, използвана в TaserCam.

Резултатът е уникално средство което самостоятелно наблюдава, предупреждава, обезврежда и задържа нарушители в охраняемите пространства до намесата на човешка сила. Taser Net извършва мониторинг на средата посредством чувствителни детектори за движение. Ако тези детектори се активират, системата се пренасртройва на режим за засичане и прицелване чрез инфраред технологията за разпознаване на субекти с човекоподобни силуети. Тaser Net е в готовност за стрелба по идентифицираният нарушител когато той пресече някоя от линиите активиращи изстрелването на Тейзър патрон. Системата позволява записване и предаване на картина, което осигурява навременна човешка намеса.

Едно от най-важните преимущества на Taser Net е възможността за подаване на гласови команди. Това позволява не само предупреждаване на нарушителя преди стрелба, но и установяване на контрол и подаване на инструкции след като вече е “здържан”. T-RAD системата следи задържания субект и го “предупреждава” да остане неподвижен, в противен случй рискува повторно подлагане на електрошок.

Taser Net изглежда като технология от бъдещето, която вече е реалност. От Taser International уверяват че до края на 2008 година Taser Net вече ще бъде пуснат в серийно производство.


Още за TASER...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.