The dark side: Третокласник влезе с газов пистолет в час  

05 ноември, 2006

10-годишното циганче заплашило съучениците си, че ще ги гръмне

Третокласникът Евгени Искренов влезе в час с истински газов пистолет и заплаши съучениците си, че ще ги гръмне. Инцидентът станал в Първо основно училище в Благоевград в петък сутринта.
Евгени, който е от цигански произход, решил да се направи на интересен и уж на шега да стресне останалите деца. При ужасените писъци на децата учителките се разтичали и грабнали оръжието от ръката на циганчето. Оказало се, че това е истински газов пистолет, който обаче не е бил зареден. Според непотвърдена информация оръжието е собственост на чичото на Евгени, който от години се грижел сам за момчето. Бащата на Евгени починал преди време, а майката живее с друг мъж и останалите си три деца.
Евгени веднага бил разпитан от инспекторите от Детска педагогическа стая в присъствието на психолог. Момчето не е знаело, че пистолетът не е зареден.
Директорът на училището Любомир Байрактаров е разпоредил вътрешноучилищна проверка по случая. Съучениците на Евгени ще бъдат разпитани.
От пресцентъра на МВР в Благоевград вчера съобщиха, че не разполагат с информация за инцидента и дори не знаят дали такъв сигнал е постъпвал в полицията.

Ашколсун на самоотвержената даскалица! А на тези, които ще ме упрекнат, че ползвам чужди термини, изяснявам, че "дъ дарк сайд" се превежда на чист български език като "пак се осрахме". Казвам "ние", защото циганчето не е виновно. И ако днес пищова е празен и газов и няма последици, то утре, както беше завчера, ще е боен и зареден и пак ще има ранени и убити.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.