На оръжие  

13 ноември, 2006

Според някои хора с пищов и добра дума се постига повече, отколкото само с добра дума. Вероятно са прави, особено в страна като България, където доброто възпитание се приема за слабост, а лошите обноски и лошата хигиена са признак на мачизъм. Носенето на оръжие вероятно ще допринесе и за популяризация на тексаското правило "там, където всеки има пистолет, всеки е любезен и възпитан". Ето и няколко сайта по въпроса с въоръжаването с леко стрелково оръжие.

www.sauer-waffen.de
Sig Sauer е пистолет, който доста полиции по света са избрали за основен. На сайта може да се видят различни модели, с които да сеете смърт и ужас в престъпния свят. Освен пистолети, фирмата произвежда и пушки за ловна и спортна стрелба.

www.heckler-koch.de
"Хеклер и Кох" е друга добре известна фирма в света на малките оръжия. Произвеждат пистолети, автоматично оръжие, снайпери и щурмови пушки и са добре приети в много армии от НАТО. Особено внимание заслужава автоматичната 40-мм гранатохвъргачка - убедително средство за налагане на собствено мнение.

www.mauserwaffen.de
В миналото добре известни с оръжието на Вермахта, днес Mauser наблягат на ловните пушкала. Много от тях са гравирани, както става видно на сайта. Това вероятно е причината да струват куп пари, но в крайна сметка няма особено значение дали гърмите с ИЖ или Mauser - на глигана му е все тая.

www.colt.com
"Някога имаше добри и лоши стрелци. Колт изравни възможностите", гласи една стара реклама, която зарибява американския електорат. Все пак за САЩ тази марка е нещо като "Калашников" за Русия. Освен револвери има и много известни армейски оръжия - например автоматичната карабина М16, позната ни от всеки второразреден екшън. На сайта може да се види и какви модификации има тя.

www.czub.cz
"Чешка Збрьовка" е известна в оръжейния свят почти колкото Cesky Budweiser в света на бирите. Изводът е: чехите еднакво добре се справят с производството на леки пушкала и пиво, което изисква доста умения и разбиране. На сайта може да се види какво предлага CZ на пазара в годината на 70-ия си юбилей.

от Петър ГАВРИЛОВ
light.capital.bg
10/11/2006
Браво, Пешка...
Велика статия си написал. Или поне ти така си мислиш.

Обаче подценяваш читателите си, като ги баламосваш с тия простотии и "оригинални" опити за сравнения и разсъждения...
Чел съм други твои статии, там си бил по-подготвен, а тука си се плъзнал по допирателната...

И друго, поради что не си включил български производители...?

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.