Вестник "АТАКА" отново преписа домашното  

07 септември, 2006

"Beretta 92" - усъвършенстваният последовател на "Бригадир"

Beretta Model 92 представлява образец на боен пистолет, създаден на базата на добре известната по-ранна Beretta 951 ("Бригадир"). Това е пистолет от ново поколение с двуредов пълнител и повишена вместимост на пълнителя (15 вместо 8 патрона). Блокиращата затворна система се осъществява по схемата "с къс ход на цевта", чрез накланящ се детайл, за пръв път използван при пистолета Walther P.38.
При това дизайнерите на Beretta са се постарали да съхранят привичния за пистолетите си облик, като са оставили открития затвор-кожух и външно петле, както при класическия модел Beretta-1934 г. Разбира се е бил добавен ударно-спускателен механизъм с двойно действие и се появил индикатор за наличие на патрон в патронника. Предпазителят е отляво на рамата, която е от алуминиева сплав, а затворът е стоманен. Заключалката на пълнителя е в долната част на ръкохватката, облицована с дървени чирени. Мерните прибори са нерегулируеми.
Пистолетът се е предлагал за експорт и се е произвеждал по лиценз. По настоящем базовият модел вече не се произвежда. В резултат на редица усъвършенствания е създадена цяла серия от пистолети от модела 92 с различни буквени индекси. Те се различават по предпазните системи, вместимостта на пълнителя, размерите и материала на рамата. Най-удачни се считат моделите 92-SB, 92-F и нейната модификация FS, в които са били удовлетворени всички претенции на военните.

Горният текст е директен copy-paste на материал от pishtov.com. И отново източникът не е указан.
Без да съм ги чел, си представям какви са останалите статии във вестника.

Между нас казано, като чета вестник "Атака" не се кръстя, направо си плюя в пазвата.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.