“Ал Кайда” вербува камикадзета болни от СПИН  

10 януари, 2006

Самоубийците се превръщат в перфектното биологическо оръжие, нанасящо допълнителни поражения

Терористите-камикадзе на “Ал Кайда” вече няма да убиват само като обикновени носители на взривното устройство. Заразеният със СПИН човек може да се превърне в идеалния инструмент за биологическа война, ако бъде взривен от прикрепената към тялото му бомба или в зареден с експлозиви автомобил, съобщава The Sunday Mirror.

Военното ръководство на Великобритания е уверено, че международната терористична мрежа търси активно камикадзета, заразени със СПИН, които да предадат болестта на ранените след атентата, както и на спасителните екипи. Британското командване е изпратило писмо с предупреждение относно новата заплаха до Ирак и държавите в Европа, където са дислоцирани британски военни части.

В съответствие с плановете на “Ал Кайда”, заразената кръв на камикадзето също ще се превърне в смъртоносен инструмент със забавено действие, който ще се разпространява в района на взрива. Според изявленията на експерти за борба с тероризма на Острова, фрагменти от костите и тъканите на терориста-камикадзе действително могат да проникнат в кожата на човека в радиус от 50 м. от мястото на взрива. В раздела “СПИН и хепатит” във военния документ, разпратен до английските бази зад граница и цитиран от Sunday Mirror, се посочва, че “терористите вербуват доброволци-носители и на други болести предавани по кръвен път”. Хепатит С или треската Денге, която в някои случаи има фатален изход, също индиректно могат да увеличат броя на жертвите в резултата на терористичното нападение.

Не предизвиква съмнение фактът, че “Ал Кайда” разглежда вируса на СПИН като бомба със забавено действие, която убива и без експлозиви. До момента възможността за извършването на подобен род атаки не бе попаднала в полезрението на нито едно правителство или международна организация. Дори Световната здравна организация, която преди 2 години обнови собствените си директиви, касаещи дейността в условията на терористичен акт с използването на биологическо или химическо оръжие, не е включила СПИН-а в списъка от вируси, които могат да бъдат използвани.

За да се ограничи възможността за заразяване, британските войници са получили заповед да носят специално защитно облекло, докато са на пост или се наложи да оказват помощ на пострадали при терористично нападение. Особено рисковите зони около всички британски бази ще бъдат покривани от снайперисти. Към момента, във връзка с опасността от използването на серопозитивни атентатори, британските специални служби разследват терористичното нападение с кола-бомба в Ирак преди година, при което са загинали 3 военнослужещи от подразделението “Черна стража”. Официален представител на британското военно министерство е потвърдил, че властите са взели всички необходими мерки за предпазване от новата опасност.
Николай Атанасов
10 Януари 2006
bgfactor.org

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.