Борбата с незаконната търговия с оръжие иска участие и на гражданските общества  

11 януари, 2006

„Борбата срещу незаконната търговия на леки и малокалибрени оръжия не може да бъде спечелена само с политическа воля, а чрез възпитанието в културата на мира и на живота и с участието на гражданското общество“ - това заяви постоянният наблюдател на Ватикана към ООН, Челестино Милиоре в изказване пред Комитета за подготовката на Конференцията на Обединените нации за превенцията и премахването на незаконната търговия с оръжия.

Ватиканският представител апелира за търсенето на нови средства, които да се базират на международното право и най-вече на човешките права и регулиращите норми по хуманитарните въпроси. Милиоре подчерта необходимостта от отговорност на национално ниво, за да се разбере динамиката и произхода на конфликтите и насилието. "За да се намали драстично търсенето на леки оръжия, е необходима реална култура на мира и на живота сред всички членове на обществото", посочи Ватиканският представител. Като първа стъпка към формирането на гражданското общество той посочи, че въпросът за културата на мира трябва да бъде застъпен в задължителното образование. (Радио Ватикана)

11/1/2006
http://www.religiabg.com/

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ Борбата с незаконната търговия с оръжие иска участие и на гражданските общества

  • Анонимен
    31 януари, 2006 20:20  

    А къде отиде културно- просветната нужда от стрелково оръжие? Къде се дяна демокрацията и свободата на личността да определяш сам приоритетите си? И въобще във Ватикана друга работа нямат ли си?

  • Анонимен
    01 февруари, 2006 15:36  

    Vyzpitanieto si e vyzpitanie, istinata e po-gore v postinga "Италианците ще могат да стрелят по обирджии"

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.