Жени от Неапол на стачка заради наранявания от фойерверки  

31 декември, 2008

Стотици италианки от областта на Неапол решиха да лишават от любовни ласки половинките си от силния пол, ако през новогодишната нощ те хвърлят пиратки, ракети или други гърмящи аксесоари – традиция, която е дълбоко залегнала в нравите на италианците. Кампанията, озаглавена „Гърмиш ли, няма секс“ (Se Spari, Niente Sesso - No Sex for Fireworks), е организирана по инициатива на 44-годишната Каролина Стаяно (Carolina Staiano), семейна с деца от град Летере, близо до Неапол.
Мотивацията на Стаяно идва от нейна семейна трагедия: "Преди да се родя, баща ми е бил частично парализиран от неразрешено манипулирани фойерверки. През целия си живот той страда от епилепсия и гърчове."
През последните дни тя е събрала стотици подписи под ултиматума. Идеята на Каролина е да бъдат убедени половинките да не хвърлят от балконите пиратки и други подобни средства със звуков и светлинен ефект, както и да не стрелят с оръжие, което е често срещано явление особено в южната част на Италия. Особено опасни са тези аксесоари, когато са саморъчно изработени. „Ако вашият човек не ви послуша, изпратете го да спи на дивана“, обяснява Каролина.


Първия Български Бутон за споделяне


Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.