Русия разработва ново тайно оръжие  

06 май, 2005

Русия разработва ново оръжие, за което никой няма да разбере, докато не бъде изпитано. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Иванов, цитиран от ИТАР-ТАСС, в интервю за "Российская газета".
В отговор на въпрос дали Москва разполага с тайно оръжие, което другите страни нямат, и дали нейните стратегически партньори знаят за него, Иванов каза: "Русия, както и много други страни, работи върху съвременни оръжейни системи. И разбира се, никой от нашите партньори и съюзници не знае и няма да узнае, докато оръжието не бъде изпитано".
Според министъра Москва разчита не на численост на въоръжените сили, които за последните 15 години са били съкратени от 3,3 млн. души на 1,2 млн. души, а на съвременни въоръжения. Ако разполагаме с такива, можем да се чувстваме в безопасност в значителна степен, посочи той. Иванов посочи, че Русия не отстъпва на никоя държава по ядрен арсенал. Той уточни, че макар от формална гледна точка Москва да има по-малко ядрени въоръжения от Съединените щати, в това отношение е важно качеството. Според него в момента опасността от ядрен конфликт е значително по-малка, отколкото в миналото. Но ние живеем в реалния свят и нямаме намерение да се отказваме от развиване и усъвършенстване на нашите ядрени сили, отбеляза той.
в."Монитор"

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.