сайтове за ядрено оръжие  

05 май, 2005

Писнало ли ви е да бъдете нищо за останалите? Искате ли занапред всички да се съобразяват с вашето мнение? Мечтаете ли за съседи, седящи постоянно в краката ви? Сменете кухненския нож, който държите под възглавницата си, с истинско оръжие за масово унищожение. Часът на вашата ядрена програма е настъпил.

www.nuclearweaponarchive.org - Вашият гид в света на ядрените оръжия. Има качена информация за всяка страна, разработила и притежаваща ядрено оръжие. Съветвам ви да си изберете някой от тридесетте wallpaper-а, на които има снимки от ядрени опити.

www.fas.org/nuke/intro/nuke - На тази страница има качена полезна информация за ядрените оръжия - изработка (качени са и схеми, за да разберете ясно как точно се сглобяват), необходими продукти (има ги в Менделеевата таблица) както и странични ефекти.

www.nukefix.org - Тук бихте могли да изтеглите безплатно програмата Nukefix, която е способна да изчисли какви ще са последиците от евентуална атака с ядрено оръжие, каква е вероятността да се стигне до такава ситуация и колко години ни остават до ядрена война (223.5).

www.minatom.ru - Страницата на руската Федерална агенция по атомна енергия. Ядрено-оръжейният комплекс е на първо място в списъка с основните им направления. Социалната и кадровата политика е на последно. Ну, погоди!

www.bnsa.bas.bg - Добре дошли в сайта на българската Агенция за ядрено регулиране. Съветвам ви да отидете в галерията и да разгледате фоторазказа, озаглавен „Откриване на радиоактивен източник във вагон със скрап”.

росен босев
www.capital.bg
__________
тази статия е "продължение" на Новите ядрени държави...

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.