Нов граждански Тейзър бе представен на Електронното Изложение в Лас Вегас, САЩ  

11 януари, 2007

На 08.01.2007 г. на традиционното Изложение на електрониката в Лас Вегас, САЩ американската компания Тейзър Интернешънъл представи нов граждански модел Тейзър – TASER C2.
Виж видео

Когато компанията е основана през 1993 г. една от основните идеи е била създаването на ефикасно средство за лична защита, което не използва смъртоносна сила. Така се появяват предназначените за граждански нужди електропреносни оръжия – моделите AIR TASER 34000, ADVANCED TASER M18 и M18L, както и TASER X26C. В разработването на тези модели компанията е внедрила удачно решение за предотвратяване на злоупотреби – това е AFID-системата - малките хартиени обозначения със серийния номер на заряда, които се разпръскват при всеки изстрел и позволяват идентифицирането на стрелеца.

Представеният във Вегас TASER C2 е усъвършенстван в това отношение посредством нова т. нар Surе Check технология, която подсигурява регистрационния режим и подпомага проследяването и контрола на закупените оръжия. Как точно работи системата: всеки TASER C2 се продава в неактивен статус. За да се активира е необходимо попълването на регистрационна форма в специално създаден за целта защитен уеб сайт. При регистрацията потребителят получава уникален код, с който активира оръжието.

Освен с усъвършенстванта системата за контрол, новите граждански Тейзъри са с нов подобрен дизйн – по-удобен при употреба за лична протекция. Много от технологичните екстри, които има при Х26 също са отстранени (дейтапорт системата, дигиталният дисплей, дигиталната батерия и др.) с цел улесняване на потребителите и разбира се значително понижаване на цената. TASER C2 е на принципа на революционната технология за обезвреждане използвана и при Х26. Разликата е в заряда (с обхват 4.6 м и нов различен дизайн) и в продължителността на автоматично подаваното електричество, което тук е 30 секунди (при Х26 е само 10).

От Тейзър Интернешънъл обявиха, че новите модели ще бъдат пуснати в серийно производство до Април 2007, като се очаква цената им да е значително по-ниска от предлаганите до този момент Тейзър Х 26 и Тейзър М18.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.