Заместник- министър бяга от журналисти  

04 ноември, 2005

В полицейската школа във Варна бе открит третият в страната обновен стрелбищен комплекс

Зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков вчера избяга от варненските медии, след като преди това отказа да говори с репортерите по време на откриването на новото стрелбище в школата за подготовка на полицейски кадри. Той буквално побягна към автомобила си, след като произнесе предварително подготвената му реч и направи кратка обиколка на стрелбището.
Пенков стана известен с крилатата си фраза “МВР ще поиска съдействието на армията за осъществяване на мерките срещу престъпността”, казана пред bTV на 27 октомври. Директорът на РДВР-Варна ген. Веселин Петров също отказа да говори за мерките, взети срещу бандитите в града, но поне не отрече, че във Варна има организирана престъпност.
Третият от серия стрелбищни комплекса вчера беше открит в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна с помощта на проект на ФАР. Общата стойност на стрелбищата е 500 000 евро. Проектът се реализира с подкрепата на Кралство Испания, съобщи доц. д-р Румен Марков, ректор на Академията на МВР в София. Разкриването на трите стрелбища цели повишаване нивото на професионална подготовка на полицейските служители, обясни той.
Комплексът разполага с 5 коридора по 25 метра. Стрелбището е оборудвано със специални настилки, с които се улеснява поемането на куршумите без рикошет. В стрелбището може да се стреля и с картечни пистолети, поясниха специалисти от комплекса.
“Академията на МВР работи по още два проекта, които трябва приключат до края на 2006 г.”, информира още доц.Румен Марков. Първият проект е за доставка на техническо оборудване за 1,2 млн. евро и се реализира съвместно с Франция. Вторият е свързан с подготовката и обучението на дознатели и е на стойност 500 000 евро. Осъществява се съвместно с германската провинция Бавария.
“В Академията на МВР започна радикална реформа в съдържанието на предметите, които се изучават в учебното заведение. Въведени са нови специалности, свързани с борбата с тероризма и организираната престъпност”, заяви още ректорът на академията доц. Румен Марков.
“За всички специалности в академията ще отпаднат дисциплините, които нямат пряко отношение към полицейската подготовка”, поясни доц. Марков. Той допълни, че със заповед на вътрешния министър Румен Петков са въведени нови квалификационни характеристики, които трябва да притежават всички, завършили обучение в академията.
Тодор Господинов
pozvanete.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.