Дядо откри оръжието на разстрела в “Стрелбище”  

05 ноември, 2005

9-милиметров "Байкал" със заличени номера намерен до кофа за боклук

Възрастен мъж откри оръжието, с което е убит 33-годишният Володя Герговски в столичния кв. "Стрелбище", научи "Монитор".
Мъжът сигнализирал в Четвърто районно, че е намерил пистолет до кофа за боклук в квартала.
Разхождах се по тротоара и пред блок 114 видях предмет, който ми заприлича на бутилка, разказал дядото пред полицаите от районното. Мъжът вдигнал предмета, за да го изхвърли, и ужасен видял, че е пистолет със заглушител. Обадил се в районното и предал оръжието. Криминалисти заявиха пред "Монитор", че пистолетът е 9-милиметров "Байкал" със заличени номера и със сигурност с него е убит Володя Герговски.
Както "Монитор" писа, в 5.30 часа сутринта в четвъртък вдървеното тяло на Георговски беше намерено от приятелката му пред блок 113, в който двамата живеели под наем. След полунощ вчера той се прибирал от сбирка, на която с приятели гледал мач. Позвънил на приятелката си, от която има дете, и казал, че тръгва към къщи. Паркирал "Ауди"-то си в гараж в близкия блок и тръгнал пеша. Пред входа обаче го чакал убиецът, въоръжен с 9-милиметров пистолет със заглушител. Прицелил се в главата на Володя Герговски и стрелял. Два от куршумите пронизали слепоочието и тила на жертвата, третият минал през якето му и уцелил мобилния му телефон. Разпитаните свидетели твърдят, че в нощта на убийството са чули двама мъже да разговарят на руски език. Заради това разследващите подозират, че най-вероятно стрелците са руснаци.
Откритото оръжие е предадено за експертиза заедно с другите веществени доказателства, иззети от убийствата на Герговски, банкера Емил Кюлев и митничарката Шинка Манова. Според разследващите в трите убийства има много сходства и би могло да се открие връзка между тях. От МВР и вчера отказаха коментар дали Герговски би могъл да има връзка с група за изпълнение на мокри поръчки, както и дали може да има връзка с убийството на Емил Кюлев.
От полицията потвърдиха само, че в деня на убийството на Емил Кюлев Герговски е прекарал ТИР с тонове козметика за Москва.
Милена Орозова
Монитор
05.11.05

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.