Безплатно оръжие увеличи четирикратно продажбите на коли в Мисури  

24 май, 2008

Салон за автомобили в американския щат Мисури предлага безплатен пистолет за всяка закупена кола. От Макс Мотърс съобщиха, че от началото на промоцията, продажбите са нараснали с 400%, съобщава Би. Би. Си.
Клиентите могат да избират между ръчен пистолет или карта за бензин на стойност $250, но почти всички неизменно избират оръжието. "Невероятно хубаво е, че живеем в свободна страна, където можеш да притежаваш оръжие, ако пожелаеш", каза Марк Мюлер, собственик на автокъщата.
Само за изминалите три дни са продадени повече от 30 автомобила – успех, който собствениците отдават на находчивата си маркетингова стратегия. "С изключение на едно момче от Канада и един възрастен господин, всички предпочетоха пистолета пред безплатната карта за бензин".
Мюлер препоръчва пистолета Kel-Tec .380, който той описва като "практично малко оръжие, което може да поберете в джоба си". Той допълни, че промоцията е вдъхновена от скорошно изявление на вероятния кандидат за президент на Демократическата партия Барак Обама.
"Направихме го заради Обама," казва Мюлер "Той призова американците да имат състрадание към всичките тези хора от Средния запад, които осмислят живота си единствено с оръжията и Библиите си. Намирам думите на Обама за доста обидни. Ние наистина ходим на църква в неделя и всички носим оръжие".

Само ще отбележа, че в различните щати в Америка законите за оръжието са различни. Нивото на престъпност също.
А изобретателността на търговците да привличат по законен начин клиенти във всички щати е на почит.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.