Изтребител Т 50 срещу F 22 - да се посмеем с руската техника. Майтап от форумите  

09 февруари, 2010

В петък Русия разпространи по света новината, че е извършила успешни изпитания с т.нар. изтребител пето поколение. Това е Т 50, създаден от конструкторското бюро “Сухой” (известно със самолетите СУ). Новият самолет е известен още като ПАК ФА (руснаците си падат по съкращенията на сложни съчетания от думи – идва от “перспективен авиационен комплекс за фронтовата авиация”).

И тази новина в най-четения вестник в Интернет – “Дневник” – беше прочетена над 30 000 пъти за уикенда. Това е малък рекорд в новините в този вестник. Обикновено най-четените, включително скандали, свързани с Бойко Борисов и др., рядко надхвърлят 10 хил. посещения. На какво се дължи този небивал интерес към новините за руската военна техника?

Като че ли много хора в България още са в плен на мита за съветската военна мощ, така добре разработен от пропагандната машина на комунизма. За 2 дни под информацията имаше близо 500 коментара на читатели (виж подбрани смешни цитати по-долу). Подобно е било винаги, когато в Интернет пуснат новина за руска военна техника. Какво е различното сега? Повечето коментари са подигравателни. Русофилите и носталгиците по съветската военна мощ до неотдавна бяха повече и по гръмогласни във форумите. още от e-vestnik.bg...

Дневник: "Сухой" е тествал успешно изтребител от пето поколение

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.