Новият М-360 от серията „Милитъри енд полис”  

04 февруари, 2010

Първият револвер, обозначен като Милитари & Полис” (Military & Police), известната американска оръжейна фирма „Смит и Уесън”, разработва в далечната 1899 г. От тогава до днес, повече от 100 години, той продължава да стои в производствената листа на фирмата. Днес револверите от тази серия се предлагат предимно за гражданския пазар като оръжие за самозащита. От 2008 г. моделът се възражда под името М&Р340 „Сентениъл” (M&Р340 – Сentennial) и вече има няколко модела от тази серия.

Тя продължава да се развива, като доказателство за това е М&Р360 – 3″, който се появи в каталога на фирмата през настоящата 2010 г. Той е предназначен за самозащита и като второ оръжие за спецчастите на армията и полицията. Рамата му е от лека от сканидева сплав, а барабанът и цевта са от неръждаема стомана. Външните метални повърхности са с черен мат. Мушката е съвременна, тип „Тритиум”, а мерникът представлява прорез в горната част на рамата. Ударно-спусковият механизъм е с комбинирано единично и двойно действие, а петлето открит тип. Ръкохватката е ергономична с чирени от черна синтетика, която се закрепва към металната основа посредством винт. Цевта е 6-канална, защитена от кожух, в който е поместено лостчето на звездата за извличане на гилзите. Барабанът се отваря наляво посредством добре познатия бутон за освобождаване. Спусъкът и спусковата скоба са с класическа форма, като усилието за взвеждане е различно – в зависимост от това дали се стреля при единично или двойно действие.

Револверът М-360 – 3″ е предназначен за мощния патрон .357 Магнум, като също така може да използва и патрона с калибър .38 Спешъл+Р. Дължината на цевта му е 76 mm, общата дължина – 197 mm, теглото празен – 417 g, а вместимостта на барабана – 5 патрона.

Моделите от серията „Милитъри & Полис” се отличават с изключителна надеждност и отличен спирателен ефект на използвания от тях куршум. Не случайно първият револвер M&P не е слизал от производствената листа на фирмата. Той е участвал в Първата и Втората световни войни и десетки години е бил служебно оръжие на щатската полиция.

още за револверите S&W M&P от pishtov.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.