Цитат на седмицата  

24 юли, 2007

"Говорихме си, за “Странджа”, за отразяването на протестите в пресата и в блогосферата, писах кратки обяснения, подписах и протокола за предупреждение, това е… Дори разпитващият ме ми каза, че съчувства и той на каузата и че иска паркът да се запази. Но каза и че полицията е длъжна да се грижи за реда и законността, и че повечето от протестите за “Странджа” не са разрешени официално (това е общоизвестно). Също и че те са притеснени от последния замислен протест, когато идеята е била да се носят камъни (честно си признах, че не знам нищо за него). Причината — камъните могат да бъдат и оръжия:-) (прави са донякъде, я сега да си признае тук, който е дал идеята за камъните и тухлите?:-)"

optimiced.com - блогът на Михаил (Мишел) Бозгунов,
който беше привикан и предупреден (сплашен)
от полицията (ГДБОП) да внимава какво пише в блога си
... защото у нас Всичко, което блогвате, може да бъде използвано срещу вас...

Радвам се, че у нас има наченки на развитие на гражданско общество (
кампанията "Не сте сами" за медиците ни в Либия, протестите против унищожаването на Странджа, волята на Нет-потребителите за свобода на словото), но от друга страна блог-тенденцията повече да се пише, отколкото да се чете, носи и негативни последици.
Защото "Свободата, Санчо, е на върха на бойното ти копие!", но копието е остро и ако не знаеш как да си служиш с него (или нея - свободата), може и да се нараниш.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.