Пушки по 40 лева в Пловдив  

30 март, 2006

Съпруги на бизнесмени купуваха хищни цветя за офисите им

Въздушни пушки калибър 5.5, произведени в Китай, е най-евтиното оръжие, което се продава на щандовете на откритото вчера в Пловдив международно изложение "Природа, лов, риболов", установи репортер на вестника. В комплект с 200 сачми и оптика гърмящата стока се предлагаше за 40 лева.
Оръжието е редовно, с нисък процент на откази и ако сачмата от него не свърши работа срещу тъщата, може да се опита с приклада, коментираха на щанда на фирмата-вносител.
Докато този разговор се водеше, на съседен щанд общински съветници от БСП си купиха пушка от друг модел като декларираха, че не се готвят за партизанска война. Млада дама искрено се възхищаваше на трофеите от благороден елен и когато получаваше отговорът за разклоненията им, издайнически свиваше пръстите на ръцете си. В залата за стрелба с арбалет обясняваха, че всеки може да стреля не само по мишените, но и по снимки и плакати на любими хора, стига да си ги донесе.
Така, в кръвожадни шеги и двусмислени закачки, в Пловдив вчера бе открита 12-та международна изложба "Природа, лов, риболов" след словата на официалните лица от министерството на земеделието и горите. 168 фирми, 97 от които български, се представят в него. Изложението все повече прилича на туристическа борса и специализиран хипермаркет за оръжие, риболовни принадлежности, трофеи, оборудване за къмпинг и за приключения по вода, констатираха участниците. На всеки щанд ценоразпис ориентира посетителите.
Ценовият рекорд на изложението в Пловдив държи лодка "Зодиак" с два извънбордови двигателя, която в пълен комплект излиза над 100 000 лева.
В същото време на далеч по скромни цени предимно жени изкупуваха саксии и храсти от откритата в съседната палата на панаирното градче изложба "Цветна пролет". Цвете-хищник привличаше най-вече вниманието. Мухоловката се купува най-вече от жени за подарък на бизнесмени за офисите им, обясниха от щанда.
НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ
monitor.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.