Пентагонът разбра как да снижи загубите си с 80%  

08 януари, 2006

Съгласно резултатите от изследвания, проведени от специалисти на военното ведомство, бронежилетките, използвани от американските войници в Ирак за сега не отговарят на съвременните изисквания, съобщава Reuters.
Както уточняват учени, някои изменения в конструкцията на „средствата за тактическа защита” могат да намалят смъртността от рани в областта на торса с около 80%.
В началото Пентагона смята за необходимо да разработи способ за защита с керамични пластини на рамената и страничните части на тялото на войниците.
В момента болшинството от смъртоносните ранявания в тялото се падат именно на тези участъци, които са слабо защитени от куршуми и осколки.
Американското командване вече е предало резултатите от тези изследвания на компании, занимаващи се с разработката на средства за защита на войника на бойното поле.
Според един от експертите на Пентагона, даже и тази защита, която носят на себе си американските войници в Ирак и Афганистан се явява най-добрата в света, но въпреки това тя трябва да се подобрява и усъвършенства.
Изследвани са били стотици тела и снимки на загинали военнослужещи

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ Пентагонът разбра как да снижи загубите си с 80%

  • Анонимен
    23 януари, 2006 17:36  

    Коректният превод на заглавието е "Пентагонът разбра как да намали загубите си С 80%".
    Иначе, още преди същественото прескъпо подобряване на "средствата за тактическа защита" = лични средства за защита, още известни като бронежилетки, но вече защитаващи почти цялото тяло и крайниците, както Хеклер и Кох, така и Фабрик насионал са разработили малки калибри (4,7 до 5,4 мм) боеприпаси за къси оръжия. Куршумите на тези боеприпаси са с по-малка маса, остри върхове и голяма начална скорост и пробиват обикновените бронежилетки....и т. н., и т.н. Така жертви ще има сигурно и след като в боевете почнат да участват напр. смесени групи - един оператор с 3-4 робота...

  • Nasko Hristov
    24 януари, 2006 16:50  

    Благодарско за корекцията...

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.