Нови револвери на Центъра за разработки на „Смит и Уесън”  

24 март, 2010

През настоящата година, Центърът за разработки на „Смит и Уесън” представиха 3 нови револвера, които се характеризират с нов дизайн и някои иновации в областта на използваните материали и технологии. Това са модели, предназначени за самозащита, използващи мощни калибри с отличен спирателен ефект. На всеки, запознат с продукцията на Центъра за разработки, е известно, че това са лимитирани серии, които са предназначени за любители на красиви и уникални оръжия.

Револверът М-657 се предлага с калибър .41 Магнум и вместимост на барабана 6 патрона. Изработен е изцяло от неръждаема стомана с последващо хромиране на повърхностите, което го прави практически вечен. Цевта е защитена от кожух от алуминиева сплав с двоен прозорец за лостчето за извличане на гилзите, което е от лявата му страна. Той е с открито чукче на ударника, което означава, че ударно-спусковият му механизъм е с комбинирано единично и двойно действие. Снабден е с механични мерни прибори – фиксирана мушка с червен мерец и регулируем мерник. Чирените на ръкохватката са ергономични с вдлъбнатини за пръстите на ръката, накатени повърхности и се изработват от висококачествено дърво, лакирано в черно. Дължината на цевта му е 67 mm, общата дължина – 194 mm, а теглото – 1123 g. М-657 е компактно, надеждно и мощно оръжие и е отличен избор за любителите на по-масивни револвери.

Следващият револвер от тази серия, М-629, се предлага за по-мощния патрон с калибър .44 Магнум. Вместимостта на барабана му е 6 патрона. Има същия дизайн и е изработен от същите материали, включително и чирените на ръкохватката. И неговото чукче на ударника е открито и с комбинирано единично и двойно действие на спусъка. Няма разлика от горния модел относно мерните прибори, както и в тактико-техническите характеристики: дължина на цевта – 67 mm, обща дължина – 194 mm и тегло – 1123 g.

Последният модел от тези уникални револвери е М-627, който се предлага за популярния в Щатите патрон с калибър .38 S&W Спешъл+Р. Особеното при него е по-голямата вместимост на барабана – 8 патрона, както и по-малкото тегло – 1066 g. Всичко останало – вложени материали, дизайн, мерни прибори, ударно-спускателен механизъм, покритие, чирени на ръкохватката, цев и обща дължина, е идентично на горните два револвера.

Серията от три револвера с еднакъв дизайн на Центъра за разработки на „Смит и Уесън” още веднъж доказва, че оръжейните конструктори на фирмата продължават да радват почитателите на този вид оръжия с различни по предназначение оръжия, които се отличават с високото качество на изработка и своята неповторимост.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.