Разсеяният кадет Уелски  

05 ноември, 2006

Един от най-желаните ергени в света е принц Уилям Уелски, първороден син на принц Чарлз и следващ наследник на британския престол. Изучил се по история на изкуствата, в началото на 2006 той постъпи във военната академия "Сандхърст". Тия дни кадет Уелски, макар да носи цяла година винтовка, се изложи с друго поверено му оръжие.
От оня ден британските медии разказват как разсеяният принц успял да затрие коскоджа ми ти лека картечница по време на учения. Туй - часове след като младите бойци били за пореден път инструктирани как се ползва и пази оръжието. Пък и принцът не е вчерашен по тая част, зер раздава го потомствен ловджия.
След като установил липсата, Уилям два часа безрезултатно обикалял на приятелски велосипед околностите. По-късно оръжието било предадено на началството от друг кадет.
Поради що се е разсеял така кадет Уелски и за какво толкова е мечтаел? Май не за короната - той минава за народен принц и се отнася с бохемска небрежност към символите и ритуалите на монархията, редовно отсъства от кралските церемонии. Може и като всеки новобранец за маршалски жезъл да си е мечтаел... Или е бленувал републиканските успехи на кадет Рилски, по-известен като Симеон II... Или си имаме работа с най-обикновена младежка заплесия.
Тъй е то, който си няма Ден на будителите - в първо действие принцът се успива и си губи пушката, след туй си попилява и короната!

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.