Скотланд ярд погва водните пистолети  

29 юли, 2006

Скотланд ярд предупреди участниците в игра, свързана с престрелки с водни пистолети в градска среда, че има риск силите на реда да се объркат една година след атентатите на 7 юли 2005 г., причинили смъртта на над 50 души в британската столица, съобщи Франс прес.

В комюнике на полицията се казва, че е възможно използваните от участниците в играта водни пистолети да бъдат взети за истинско оръжие и това да предизвика паника, която да доведе до сблъсъци със силите на реда.
Играта "Стрийт Уор" (Улична война), която е организирана в интернет и вече е на мода в Ню Йорк, Ванкувър, Сан Франциско и Лос Анджелис, се състои в това да изпръскаш с вода съперниците си, идентифицирани чрез техните снимки и адреси. Победител е играчът, останал "сух" в края на 3-седмичната игра.
Транспортната полиция в Лондон също предупреди участниците, че има риск да уплашат минувачите и пътниците в обществения транспорт, които не са забравили кръвопролитните атентати от миналата година.

segabg.com

__________

Британците се въоръжават масово с... водни пистолети

Рекордни продажби на водни пистолети регистрира сайтът Amazon.co.uk тази година. Оказало се, че това е една от най-търсената стока в момента на пазара.
Цели 850% е ръстът в продажбите на водно "оръжие", като млади и стари масово се въоръжават с цел превенция от задаващите се рекордни жеги. Според синоптиците Англия тепърва трябва да очаква най-големите жеги от десетилетия насам.
От години насам обаче не е имало и такъв ръст в продажбите на водните пистолети, като наред с класическите модели се продават и свръх модерни водни пушки с помпи.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.