Варненец застрелял козата на съседка  

07 декември, 2005

40-годишен варненец застрелял козата на съседката си, съобщиха от пресцентъра на РДВР - Варна.
Хайванчето имало навика да се катери по оградата, която деляла двора на стопанката й и комшията, за да пасе листа от дърветата. В понеделник около 15 ч. козата отново била на оградата, а това ядосало съседа. Той взел въздушната си пушка и стрелял по нея. Животното се строполило мъртво, а малко по-късно собственичката й се обадила в полицията да се оплаче за убийството.
На мястото на разстрела са изпратени служители на реда, които установили, че козата има прострелна рана в гърдите. Открита е пневматичната пушка, с която е убита. Извършителят обяснил, че изобщо не е искал да причинява смъртта на козата и не очаквал, че може да умре от сачмите на въздушната пушка.
Собственичката на мъртвото животно също не била много доволна от това, че потърсила полицейска помощ. Оказало се, че воденото разследване е свързано с ангажименти към хората на реда. Освен това жената много се притеснила, че може да развали отношенията си със съседа, а според нея за една коза не си струвало.
Полицаите иззели пушката и образували дознание за увреждане на чуждо имущество. Все още не е ясно дали убитата коза е чакала потомство. Ако е така, то в изчисляването на причинените имуществени щети ще влязат и неродените ярета.

Калинка Пенчева
chernomore.bg
07 дек 05

На пръв поглед банална история, но помоему е показателна за тези родители, които купуват за коледен подарък на дечицата си, въздушна пушка и смятат, че тя е само една играчка.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.