Условна присъда за преправян пистолет  

04 декември, 2005

Три месеца затвор условно получи 28-годишният Димитър Ашиков, един от задържаните при полицейска акция в Пампорово през януари, съобщиха от районния съд в Чепеларе. Според магистратите това е първата влязла в сила присъда по делата, образувани след акция за задържане на хора от две групировки, опитващи се да поделят курорта. Условната присъда на Ашиков е за притежание на газов пистолет, преработен в боен и на боеприпаси без разрешително. Той е марка "ВLOW MAGNUM".
Първоначално районният съд в Чепеларе го осъди на 1 година затвор при 3-годишен изпитателен срок. Окръжният съд в Смолян обаче намали присъдата на 3 месеца при същия изпитателен съд, а Върховният касационен съд са потвърдили това решение.
Незаконното оръжие е открито у Ашиков при акцията в Пампорово. Тогава НСБОП арестува общо 51 човека. Целта на операцията бе да се предотврати кървав сблъсък от зреещ конфликт между двете групировки. От МВР съобщиха, че ябълката на раздора бил бизнеса с проститутки. За да не се избият помежду си барети закопчаха с белезници членовете на групите и ги откараха в голяма зала в курорта. Там те ги държаха по очи около 4 часа на земята пред очите на туристите.
След акцията бяха заведени няколко дела, предимно за оръжие и наркотици, но те засега са пред различни инстанции. В нощта на акцията полицията иззе 11 пищова, а заради разрешителните им главният секретар на МВР тогава ген. Бойко Борисов наказа 10 полицаи в Пловдив и Асеновград.

АНЕТА КИСЬОВА
monitor.bg
05дек05

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.