Военен получи условна за стрелба  

01 декември, 2005

3 месеца ще лежи в затвора 50-годишният военен Владимир Д. Иванов от Варна, ако през следващите 3 години извърши престъпление, реши вчера Варненският окръжен съд, след като призна мъжа за виновен за опит за убийство, извършено в състояние на афект. Иванов ще трябва да заплати на простреляния 8000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди.
Осъденият работел като инспектор във варненското военно окръжие. На 18 срещу 19 май 2002 г., в района над варненския затвор, той стрелял по 28-годишния Владимир Диловски, който преди това го ударил. Пийналият Диловски отивал със свой приятел в близката кръчма и когато се разминавал с 50-годишния мъж по улицата го блъснал.
Няколко дни преди това Иванов е лежал в болницата със съмнение за прекаран инфаркт. Афектираният мъж извикал на младежите да спрат и след като те продължили пътя си, той стрелял във въздуха със законно притежавания си пистолет „ТТ”. После военнослужещият застигнал Диловски и неговия приятел в задния двор на заведението, легитимирал им се и направил опит да изясни причините за агресията им. Той опитал да вземе личните карти на младежите и да ги отведе в близкото полицейско управление. При последвалата размяна на реплики и категоричния отказ на Диловски да представи документа си за самоличност Иванов стрелял по него. Пострадалият бил улучен в лявото подребрие, но напуснал заведението и се прибрал у дома, а Иванов заедно с другия младеж отишъл в Трето РПУ.

Тодор Господинов
www.pozvanete.bg/news
29.11.05

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.