Обезоръжиха 122 варненци, 74 останаха без пищови  

06 февруари, 2008

Оръжието на 122 варненци е било отнето през 2007 г. 74 от тях са останали без пистолетите си, а останалите 48 – без ловните си пушки. Това сочи справка на Главна дирекция "Превенция и противодействие на престъпността" след множество проверки за спазване на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Проверките са извършени в изпълнение на разпореждане на министъра на вътрешните работи, съобщиха от МВР.

73-ма от варненци, кандидатствали за разрешително за носене на огнестрелно оръжие, са получили отказ. Броят на получилите отказ за носене на оръжие за страната е 887. Без разрешително за придобиване на оръжие са останали 1500, сочи справката на полицията.

През 2007 г. са били иззети общо 2047 огнестрелни оръжия, 1130 от които са къси нарезни оръжия за охрана и самоохрана и 917 ловни пушки. Най-много иззето оръжие има в Пловдивско /508/, Пазарджик /166/, София /146/, Бургас /125/ и Варна /122/.

Въпрос: И кой диша по-спокойно сега?
Отговор: Министърът, като отчете дейност по борба с престъпността (и слепите виждат, че престъпленията стават с незаконни оръжия, а не със законно регистрираните) и бандитите, които си останаха въоръжени.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.