Цитат с коментар (комай ни лъжат тия синковци)  

23 януари, 2010

...Днес Младенов пристигна във военното летище "Кандахар", където разговаря с ефрейтор Петков. Прострелялият се войник е от седмия контингент, който в момента е охранява летището. Ефрейтор Петков се е самонаранил с личното си оръжие пистолет "Макаров", когато е бил на пост като часови. Животът на военнослужещия е извън опасност. Оказана му е незабавна медицинска помощ във военно-полевата болница в района на база "Кандахар". В момента ефрейтор Петков е върнат в базата, където се възстановява.

Пред военния министър раненият войник обясни, че се е прострелял докато е почиствал оръжието си. Лекарският преглед е установил, че по крака му няма барутния нагари и той няма да се инфектира... dnevnik.bg
Аз лично не одобрявам практиката часовият да си почиства оръжието по време на пост, дори въобще не вярвам на такова обяснение. Не би трябвало да се допуска да се замърси, но всичко се случва. Дори и да му се наложи да го почисти обаче, мерките за безопасно боравене не би трябвало да се пренебрегват.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.