Конструктори залагат на алуминий и титан  

06 октомври, 2009

Авангардни технологии за изработване на револверните рамки и барабани внедряват упорито конструкторите и технолозите на Smith & Wesson. Тези материали позволяват изработването на леки, изключително здрави и износоустойчиви части. Те не се влияят съществено от високите налягания и силните откатни импулси на мощните револверни патрони и осигуряват оптимизиране на съотношението мощност-тегло.

Например при тегло 340 г моделът 340 AirLite Sc на Smith & Wesson може да стреля с патрони .38 Special+P и .357 Magnum. Неговата малка J-рамка тип Centennial е изработена от алуминиева сплав със съдържание на скандий. Барабанът му е 5-заряден и е направен от титан. Цевта на револвера е от неръждаема стомана и е дълга 4,8 см. Чирените на ръкохватката му са с метална основа, облечена с ергономична гума.

Моделът 637 на Smith & Wesson е предназначен за патроните .38 S&W Special+P. Рамката е от алуминиева сплав, а цевта - от неръждаема стомана. Тежи 425 г и се предлага в три отделни варианта в зависимост от вида на ударното чукче. Вариантът Chiefs Special е с открито чукче на ударника, Centennial - със скрито чукче, и Bodygard - с полускрито чукче. Всичките са разработени за надеждна самозащита, поради което използват патрони със среден калибър.

Моделът 638 на Smith & Wesson използва патроните .38 S&W Special+P. Неговата рамка също е от лека сплав със съдържание на скандий, а цевта му е стоманена. Револверът има полускрито ударно чукче. Той е от голямото семейство на леките револвери и е подходящ за дами и за скрито носене. Общата му дължина е 16,2 см.


още за Smith & Wesson от pishtov.com

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.