Нови револвери S&W с лазерни целеуказатели  

13 март, 2010

През настоящата 2010 г. „Смит и Уесън” пуснаха на пазара 4 нови револвера с фабрично монтирани ръкохватки с лазерни целеуказатели „Кримсън Трейс” (Crimson Trase). Това са модели, предназначени за самозащита и скрито носене, които позволяват воденето на точна интуитивна стрелба.

Първият от тях е М-637СТ, който е с открито чукче на ударника, с 64-милиметрова цев и комбинирано единично и двойно действие на спусъка. Това е револвер от серията „Еъруейт” (Airweight) с рама и кожух от лека алуминиева сплав. Цевта е от оръжейна стомана, предназначена за патрони с калибър .38 S&WSpecial +P и с фиксирана мушка в предния край. Мерникът е U-образен прорез в горния край на рамата, но лазерният целеуказател е много по-удобен за използване при стрелба. Той се задейства с бутон, намиращ се в предната част на ръкохватката, която е от синтетика с грапави странични повърхности. Револверът е с малка рама (J-frame), тежи 454 g и е с 5-заряден барабан. Всички външни метални повърхности са със сребристо матирано покритие.

Следващият револвер е М-638CT 2 1/2″ и е от същата серия и със същите тактико-технически характеристики. Различава се по това, че е с полускрито чукче на ударника, което го прави удобен за скрито носене. Ударно-спусковият механизъм е с комбинирано единично и двойно действие. М-638CT 2 1/2″ е изработен от същите материали и лазерният му целеуказател се задейства от същия тип бутон, който се включва при плътно обхващане на ръкохватката. М-638CT 1 7/8″ е още по-подходящ за скрито носене, поради по-малките си размери и тегло.
Препоръчва се и за дами, които спокойно могат да го носят в чантичките си. Той е от серията „Еъруейт” (Airweight) с рама от лека алуминиева сплав. Чукчето на ударника е полускрито, а ударно-спусковият механизъм е с комбинирано единично и двойно действие. Цевта е от оръжейна стомана, предназначена за патрони с калибър .38 S&WSpecial +P и с дължина 48 mm. Мушката е фиксирана, а мерникът представлява е U-образен прорез в горния край на рамата. Ръкохватката с лазерния целеуказател е идентична с тези на горните два модела. Револверът е с малка рама, тежи само 434 g, дълъг е 160 mm и е с 5-заряден барабан.

Последният, до този момент, револвер с лазерен целеуказател, е М-642 СТ. Характерното за него е скритото чукче на ударника, поради което ударно-спусковият му механизъм е само с двойно действие. Той също е от серията „Еъруейт” (Airweight) с рама и кожух от алуминиева сплав. Цевта е от оръжейна стомана, дълга 64 mm и предназначена за патрони с калибър .38 S&WSpecial +P. В предния и край има фиксирана мушка, а мерникът е U-образен прорез в горния край на рамата. Ръкохватката с лазерния целеуказател е идентична с тези, описани по-горе. Револверът е с малка рама, тежи 454 g, дълъг е 178 mm, а вместимостта на барабана му е 5 патрона. Всички външни метални повърхности са със сребристо матирано покритие.

И накрая няколко думи за ръкохватката, монтирана на тези револвери. Това е модел LG105 на фирмата „Кримсън Трейс”, който се изработва от твърд полимер с гумирана повърхност и е по формата на металната основа на оръжията, за които е предназначена. От дясната и страна се намира лазерното устройство, което се включва/изключва посредством бутон, намиращ се в предната й част. Има възможност за вертикални и хоризонтални настройки посредством винт. Устройството се захранва от 2 литиеви батерии тип 2032, които издържат повече от 4 часа при активиран лъч. Диаметърът на лазерния лъч е 3,3 mm, като покрива разстояние от около 50 m.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.