София е като Чикаго от 20-те години  

20 юли, 2005

Статия на авторитетното италианско списание “Панорама” твърди: София е като Чикаго от 20-те години!

"Добре дошли в София ­ европейската крепост на организираната престъпност", започва статията, която не е подписана. "С 60 убити през изминалата година, пише по-нататък "Панорама", бившата комунистическа страна е един постмодерен Far West, който чука на вратите на Европейския съюз и през 2007 г. би могъл да стане неразделна част от него.
Завладяна от банди от момчетища с отрупани със златни вериги вратове, каращи блиндирани коли, България е станала балкански вариант на Чикаго от двайсетте години. Огнестрелните оръжия в свободно обръщение са 350 хиляди ­ огромна цифра за 8-те млн. жители, които населяват тази по-малка от Гърция страна. По-нататък списанието цитира не без ирония зам.-министъра на вътрешните работи Бойко Коцев, който се опитвал да омаловажи състоянието с думите. "Става дума за изолирани случаи. В сравнение с 2002 г. престъпността е намаляла с 50%.
В България истинска мафиотска организация не съществува. Има разбира се мафиотски дейности, но те се ограничават в управлението на трафика на наркотици, оръжия и човешки същества". Списанието цитира главния секретар на МВР Бойко Борисов, който заявил през 2003-та г.: "Притежаваме фотографии, които показват по недвусмислен начин връзките на политици и магистрати с българския престъпен свят".
Милано. Румен Михайлов Кореспондент на “Монитор”, Италия
www.monitor.bg

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ София е като Чикаго от 20-те години

  • Анонимен
    29 юли, 2005 20:12  

    Айде, чак толкова да не се пенят италианците,пък и нашите да репродуцират техните писания!Чунким техният Палермо беше много стока преди 20-30 години, когато си гърмяха съдиите и прокурорите както и когато си искат!

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.