Израел разработи акустично оръжие  

11 юни, 2005

Израел разреши използването на ново звуково оръжие, съобщи Асошейтед прес. Експертите обаче предупреждават, че последиците от продължителната му употреба все още не са изяснени. Израелската армия вече го е използвала за разпръсване на палестинските протести на Западния бряг. Очевидци твърдят, че дори след като са запушили ушите си, са продължили да чуват звука, от който са почувствали световъртеж.
Ефектът на оръжието, наречено “Скрийм” се дължи на пускането на нискочестотен звук в интервал от 10 секунди. Военни казват, че се използва специална честота, чиято цел е вътрешното ухо. Използването му за няколко минути е безвредно за хората, но е изключително опасен при по-продължителна употреба.
Други военни, пожелали да останат анонимни, заявяват, че новото звуково оръжие не е изследвано върху хора по-продължително време, така че според тях истинският ефект все още не е ясен. Джон Пайк, директор на GlobalSecurity.org каза, че САЩ и най-вероятно Китай и Русия вече разработват акустично оръжие.

www.pozvanete.bg/news

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.