Нов пистолет пуска на пазара "Арсенал"-АД  

17 октомври, 2007

Пистолет “Арсенал компакт” е най- новото производство на казанлъшката оръжейница “Арсенал” АД.
Оръжието бе показано пред журналисти в навечерието на129-та годишнина от създаването на българската отбранителна промишленост, чийто най- ярък представител е военната фабрика в Казанлък. Новият пистолет бе демонстриран от изпълнителния директор на "Арсенал"-АД инж. Николай Ибушев.
"Арсенал- Компакт" е пистолет с комбиниран калибър 9 по 18 и 9 по 19. Има 103 мм. полигонална цев, което го прави универсално оръжие. Пригоден е и за жени, тежи 720 грама, дълъг е 180 мм, като началната скорост на куршума е340 м. в секунда. Оръжието е с 16 заряда, от които 15 в пълнителя и 1 в цевта. 6 хиляди изстрела е издържало като изпит до момента новото оръжие, при това безотказно, категорични са от управата на “Арсенал”.
Към пистолета “Арсенал- компакт “ има огромен интерес. С него вече са въоръжени българските спецчасти. Амбицията на ръководството на оръжейницата е съвсем скоро новият пистолет да навлезе в серийно производство. В момента управата на военния завод инвестира крупни суми в усвояването му и налагането в серийно производство. Цената на пистолета от 320 долара, го прави и конкурентен на този вид пазар.


в отговор на коментара:
В статията е отбелязано, че е с комбиниран калибър 9х18 и 9х19, което означава, че може да стреля и с двата вида патрони едновременно, поради особеност на патронника. Но в официалния сайт (линк съм дал горе) е записано, че новия пистолет е с калибър 9х19 Пара и руския 9х18 не се споменава повече.

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ Нов пистолет пуска на пазара "Арсенал"-АД

  • Анонимен
    12 ноември, 2007 07:29  

    "Арсенал- Компакт" е пистолет с комбиниран калибър 9 по18 и 9 по 19 .

    Какъв е този "комбиниран калибър"? Цевите ли се сменят?

  • Анонимен
    13 ноември, 2007 22:12  

    "В статията е отбелязано, че е с комбиниран калибър 9х18 и 9х19, което означава, че може да стреля и с двата вида патрони едновременно, поради особеност на патронника."

    9x19 = 8.98 см
    9x18 = 9.28 см
    нали???

    Поне на мен не ми е известно да има пистолет, който да може да стреля с 9x18 и 9x19 с една и съща цев!

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.