Щатска флоберка тежи само 2,3 кг  

05 май, 2009

Цевта на "Marlin 70 PSS " се сваля за секунди и заедно с приклада се прибира в компактен калъф, който безпроблемно влиза в багажниците на малките автомобили.

Cуперлека самозарядна флоберка с обозначение 70 PSS предлага на оръжейния пазар американската фирма Marlin. Тя тежи само 2,3 кг. Всички метални части са от неръждаема стомана, а прикладът - от устойчив чер поликарбонат. Затова сняг, дъжд и неволни удари не повреждат карабината.

Цевта на Marlin 70 PSS е дълга 400 мм. Изполва патроните .22 Long Rifle, които излитат с начална скорост около 330 м/сек. В зависимост от теглото на куршума и заряда на патрона дулната енергия варира от 140 до 270 джаула. Тя е достатъчна за отстрелване на ценни хищници, кожите на които се търсят за ефектни яки и палта.

Върху карабината се монтират различни оптически мерници. Пълнителите са 7-зарядни и се заменят изключително бързо. При изстрелване на последния патрон затворът остава отворен в задно крайно положение. След замяна на пълнителя затворът поема нов патрон и го притиква в патронника с готовност за произвеждане на нов изстрел. Безопасността на карабината се осигурява с предпазител, блокиращ ударно-спусковия механизъм. Лостът му е разположен на удобно място зад спусковата скоба.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.