Да се разреши оръжието!  

30 април, 2009

Време е вече, да се разреши нормалното продаване на оръжие за населението! Само с лична карта, както е в развитите демокрации по света. А то сега на какво прилича?! Престъпници, ченгета и всякаква агресивна измет, разполагат с цели арсенали, с които случайно или нарочно, отстрелват обикновеният гражданин, било в делник, било в празник. Всеки ден четем по вестниците и гледаме по новините из различните телевизии, как гръмнали наркопласьор, невинен студент, или крадлив ром. А после убийците минават метър, по някакви „законови” причини. И защо престъпните личности трябва да са привелигировани, в сравнение с нормалният данъкоплатец? Защо законите в страната да служат само на бандитите?

След натрупаните гафове от страна на депутати, министри и президентство, трябва най-сетне да се направи и нещо реално за народа! След като прокуратурата и съдът не функционират в интерес на обществото, след като са корумпирани полицаите и де факто прилагане на законите в държавата няма, ред е правосъдието да се поеме от самите граждани. „Око за око – зъб за зъб” и колкото и страшно да звучи, съм сигурен, че изведнъж убийствата и насилията ще намалеят драстично, а моралът в съда и полицията отново ще се върне. Като знаеш, че и най-обикновената бабичка, може да ти продупчи кожата, заради несправедлива присъда над нейният внук, доста ще се замислиш дали да си обективен, или не в работата си. Така ще заприличаме напълно на Дивият запад, а то сега го пунтираме само в някои неща. Като сме тръгнали да ги стигаме американците, нека да е докрай! Така или иначе се унищожаваме всеки ден по пътищата, нека го правим със стил занапред и в името на някаква кауза! Нека и обикновеният българин да разбере нещо от прословутата демокрация, дето служи само на крадците и бандитите от 20 години насам.

По този начин ще се стимулира и икономиката на страната. Ще се създадат много фирми за производство на оръжие, следователно нови работни места. Братята роми ще бъдат принудени да работят за хляба, дето сега е краден, или купен с пари от социални помощи. Защото и последният болнав старец, в най-мизерното село, ще се снабди най-малко с две-три гранати и при „дружеско” посещение посред нощ, ще може да прати мургавите си гости, в един по-справедлив от тоя свят. Тогава ще се изслушваме с внимание и уважение, защото не знаеш опонента срещу теб, колко е бърз с пищова. Да не говорим пък за пътищата, където ще възцари спокойствието и сигурноста. ЖИВ полицай няма да се показва по шосетата, поради обясними причини и „Трабанта” ще е равнопоставен с „Мерцедеса”. Изобщо хармонията ще е постигната за отрицателно време и гражданите изведнъж ще могат да защитават „общественото” си мнение, по начин, на който политиците няма да могат да възразят. За някои болести скалпелът е за предпочитане пред лекарствата, затова аз предлагам, в най-скоро време да се проведе референдум, за продаването на оръжие сред населението. Като не броя черното си чувство за хумор, моля всеки да се замисли над скромното ми предложение!


Моят коментар:
Проблемът не е в свободното продаване на оръжие, а в законодателството при използването му и по-точно липсата на воля у законотворците за промени в законите към ограничаване на престъпността. Четох тези дни, че в "циганската" Румъния много ефективно са ограничили кражбите на метали, като в изкупвателните пунктове е въведен строг контрол при изкупуване - срещу лична карта и документ откъде го имаш метала - ако нямаш обяснение - в кауша. Както, когато у нас в "Пирогов" постъпи ранен от огнестрелно оръжие, докторите са длъжни да известят полицията.

Та, има 2 варианта:

1. Да се ограничат (основно циганските) обири по къщите, които в много села са станали сериозен проблем, с който гражданите не могат да се справят, а държавата нехае, със законово завишаване на правата на собствениците да охраняват "неприкосновеното" си по Конституция имущество.
Ще разясня, че по закон ловното оръжие е предназначено само за лов, но не и за самоотбрана, а личното късоцевно е разрешено за ползване само за лична самоотбрана, но не и за защита на лично имущество.
Давам пример: ако видиш, че някой е откраднал колата ти и я откарва пред теб от паркинга, дори и да си с оръжие в ръка, това което можеш да направиш по закон е единствено да му махаш за сбогом, защото отдалечавайки се от теб, той не може да ти е заплаха, за да го простреляш при законна самоотбрана.

2. Да се запази сегашното грабителско статукво.

Обяснението на законотворците, които по принцип се страхуват от силни самостоятелни въоръжени граждани, е че в първия случай "гражданите щели да се изтрепят", това на било европейско, затова остава втория вариант. Това елементарно обяснение, освен, че показва незачитане на правата на гражданите, поставя законотворците на страната на грабителите, защото те се единственито доволни от сегашния вариант - слаби и беззащитни граждани.

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ Да се разреши оръжието!

  • Анонимен
    05 май, 2009 00:24  

    Да се разреши свободната продажба на оръжие ще е най-голямата глупост.Слава Богу,това ми се струва,няма да стане.Не ми се мисли колко психично болни,малолетни и други неподходящи хора ще имат лесен достъп до огнестрелно оръжие.Това само би вдигнало престъпността и то със повече убийства,които и без това не са малко по пътищата.Те коли не може да карат-пистолети ще си купуват.Пълна глупост е,че ще се вдигне и родното производство на оръжие.Дано автора на статията си остане само с тази мечта...,и може би комплексите които са го налегнали.

  • Анонимен
    30 април, 2012 04:59  

    Присъединявам се към коментар 1
    Според мен автора на статията е пълен комплексар!Учуди ме изказването му-Престъпници,полицаи и друга агресивна измет....
    За престъпниците-ок,но за полицаите...може би неуважаемия господинчо си представя полицаите като църковни служители?!

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.