Новият пистолет Walther PK380  

16 януари, 2009

Аз обичам черните и железни пистолети, предпочитам също "по-мекият, но достатъчно твърд" калибър 9х17, затова съм и горд притежател на Walther PKK, но съм си мислел, че ако полимерният P22 е с "по-сериозен" за отбрана калибър, би бил твърде интересен вариант. Последните новини от SHOT SHOW 2009 са, че вече Walther предлагат и това - новият PK380 е със същият размер като P22 (75% от армейският Walter P99), същата полимерна рама и стоманени затвор и цев, но с калибър .380 (9х17).
Дължината на цевта му е 93 мм (3,66 инча), използва конвенционално DA/SA действие, и за разлика от P22 ще може да стреля и когато е без пълнител, което го прави много по-жизнеспособен като отбранително оръжие от P22. С теглото си от 550 грама (19,4 унции), той не е най-малкият и лекият за носене пистолет, но със сигурност това тегло ще помогне оръжието "да опитоми" отката на по-мощният заряд на .380-калибровите патрони.
Предполагам, че новият PK380 ще се продава като топъл хляб след като Walther го пусне на пазара през март-април. Новият PK380 ще е в оксидирана (черна) обработка на затвора, като се предвижда и версия от неръждаема стомана. Предвидена е и релса за лазерен прицел.
Още за пистолети Walther от pishtov.com.

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Новият пистолет Walther PK380

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.