Снайпер с iPhone  

20 януари, 2009

Поздравявам мравките за статията им:

Собствениците на пушки и мобилни телефони iPhone, вече могат да бъдат спокойни по отношение на огневите възможности на техните пушкала. Фирмата KnightArmCo пусна на пазара боен компютър на основата на телефона iPhone, чиято цел е да даде “бързи решения на бойното поле”.
Както се вижда от първият screenshot, софтуерът за момента предлага решения базирани на всеизвестните американски бойни винтовки от серията M16 в три различни разновидности.
Бойният компютър всъщност си е добре познатият на всички iPhone/iPod Touch с инсталирана една програма която да прави различни измервания в хода на използването й. Нищо особенно от гледна точка на софтуер. Разбира се, като се има предвид, че основата на iPhone OS X си е чист лицензиран UNIX, това прави самата хардуерна джаджа достатъчно издържлива в реални условия...
За мравките е все едно, но, за да не заблудим някого искам да уточня, че балистичният калкулатор е поставен не на стария автомат М16 на Юджийн Стонър, а на новата (от 2007 г.) американска снайперна полуавтоматична пушка M110 SASS на Knights Armaments (7.62×51 mm - M118LR), която замени след конкурс щатната армейска снайперна система M24 на Ремингтън.
Другите два снайпера, за които калкулаторът може да прави изчисления също са производство на Knight's Armament Company (KAC) - автоматът PDW с 6x35 mm патрони 65 грейна (4.2 грама) и автоматичната пушка SR16 14.5-инчова цев с 5.56-mm патрони M855. Освен тези три заложени профила потребителят може да си добявя и свои.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.