"Ал Кайда" притежава оръжия за масово поразяване?  

20 януари, 2009

Провалили са се опити на международната терористична организация “Ал Кайда” с оръжие за масово поразяване. Поради неуспешен експеримент едно от подразделенията на организацията е било принудено да закрие базата си в източната част на Алжир. От прехванат разговор между ръководителя на “Ал Кайда” в Магреб” и върховното ръководство на терористичната организация е станало известно за изтичане на някакво “биологично или химично вещество”. Това е съобщил високопоставен сътрудник на американското разузнаване.
“Вашингтон таймс” цитира експерти, според които “Ал Кайда” усвоява биологични оръжия най-малкото от края на 90-те години. През януари 2003 г. във Великобритания бяха арестувани седем души, уличени в изготвяне на отровата рицин. По официална информация единият от тях е бил в тренировъчен лагер на ”Ал Кайда”. По-рано беше съобщено, че съгласно вътрешен доклад на министерството на националната сигурност на САЩ ядреното, биологичното и химическото оръжие са отнесени към най-осезателните терористични заплахи до 2013 г.
След откриването на тялото на бунтовник от “Ал Кайда” медиите започнаха да съобщават, че терористите са поразени от чума. Съобщаваше се, че най-малко 40 членове на “Ал Кайда”, преминавали подготовка в тренировъчен лагер в Алжир, са починали от тази болест.

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ "Ал Кайда" притежава оръжия за масово поразяване?

  • Анонимен
    21 януари, 2009 00:07  

    Hi Hacko,

    I have been enjoying your blog.

    Could you please link to me when you use information from my blog, such as the M&P pistol page.

    I would do the same for you.

    Many thanks,

    Steve
    The Firearm Blog
    http://www.thefirearmblog.com/blog/

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.